28/6/10

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κ. Β. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ"


Γνωστοποίηση – Αίτηση – Καταγγελία
Βασίλη Καραγεώργου του Γρηγορίου

Προς
Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Α.Α.Τ.Ε.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Σαλαμίνος 21 και Γαρδέλη,  Πλ. Αγίας Λαύρας, όπως νόμιμα Εκπροσωπείται.
-----------------------

Ως μέτοχος της εταιρείας που κατέθεσα νόμιμα τις μετοχές για τη συμμετοχή μου στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση, σας γνωρίζω τα εξής :
Δυνάμει του υπ’ αριθμόν 31.539/16.6.1993 εγγράφου που συνέταξε η συμβολαιογράφος Μαρία Πουλατζά, χορήγησα στους  :
1) Καλυψώ Τριήρη,  2) Παναγιώτη Κοκκινόπουλο,  3) Εμμανουήλ Χατζάκη,  4) Γαρυφαλιά Καλομοίρα,  5) Νικόλαο Πρινιωτάκη και 6) Γεώργιο Τσιώνη,  την εντολή μου – εξουσιοδότηση για κάθε πράξη, σχετική με την επίτευξη των σκοπών της, συνισταμένων στην πολεοδόμηση του Αγροκτήματος και τη μεταβίβαση σε εμένα του αναλογούντος πολεοδομημένου τμήματός του.
Ήδη προ πολλών ετών, όπως πανθομολογείται, ο σκοπός αυτός έχει οριστικά ματαιωθεί.
Την ως άνω εντολή κατήγγειλα με το από 28-7-2009 έγγραφό μου.
Από τα πιο πάνω συνάγεται ότι κάθε ενέργεια των ως άνω προσώπων για λογαριασμό μου, κείμενη εκτός των σκοπών αυτών, διενεργηθείσα ακόμη και πριν την καταγγελία της εντολής, δεν είναι νόμιμη.
Οι λοιποί μέτοχοι της εταιρείας χορήγησαν στα ίδια πρόσωπα την ίδια εντολή.  Ήδη πολλοί μέτοχοι την έχουν καταγγείλει.
Οι εντολές όμως των υπολοίπων μετόχων και αντιστοίχως οι εξουσίες εκπροσώπησης των ως άνω προσώπων πέραν των σκοπών αυτών  δεν ισχύουν.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της προσεχούς Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου 2010 είναι εντελώς άσχετα με τους σκοπούς και συνεπώς το περιεχόμενο των ως άνω εντολών, δηλαδή την πολεοδόμηση του Αγροκτήματος και την μεταβίβαση πολεοδομημένων τμημάτων της στους μετόχους.
Τούτων παρέπεται  ότι κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 27, 28, 32 και 60 του ν. 2190/1920, εφόσον η αντιπροσωπευτική εξουσία των ως άνω προσώπων δεν θεμελιώνεται σε ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση, έχετε την υποχρέωση να μην επιτρέψετε να συμμετάσχουν και ψηφίσουν στη συνέλευση τα ως άνω πρόσωπα, ως αντιπρόσωποι των μετόχων, άνευ ειδικής εξουσιοδότησης.
Εξ ετέρου, εκατοντάδες μέτοχοι που κατήγγειλαν την ως άνω εντολή, εξουσιοδότησαν τρίτα πρόσωπα άσχετα προς τους ως άνω να παραλάβουν για λογαριασμό τους τις μετοχές τους, με  σκοπό τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση είτε δι’ αντιπροσώπου είτε αυτοπροσώπως.  Οι εξουσιοδοτηθέντες παρότι προσκόμισαν νόμιμα εξουσιοδοτικά έγγραφα, αποπέμφθηκαν από τα γραφεία της εταιρείας με την παράνομη και αυθαίρετη πρόφαση ότι τα εξουσιοδοτικά τους έγγραφα δεν είχαν περιβληθεί  το συμβολαιογραφικό τύπο.
Με τις ενέργειες αυτές, η διοίκηση της εταιρείας το μεν αποκλείει τη συμμετοχή και το δικαίωμα ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση προσώπων που έχουν δικαίωμα αυτό, το δε δέχεται τη συμμετοχή και την ψηφοφορία προσώπων που δεν έχουν.
Σας γνωρίζουμε λοιπόν, ότι οι ως άνω παρανομίες καθιστούν άκυρες τις σχετικές αποφάσεις της συνέλευσης και δύνανται να ενεργοποιήσουν τόσον την αστική ευθύνη όσο και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις των υπευθύνων, ιδιαίτερα του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή σας στο έκτο θέμα της συνέλευσης, περί εξεύρεσης κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας.
Ειδικότερα :
Λόγω της, εκτός των ως άνω σκοπών, συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας επί πολλά έτη, κατασπαταλήθηκαν τα ταμειακά της διαθέσιμα.
Επί πλέον σωρεύτηκαν και χρέη κατ’ έτος αυξανόμενα.
Σύμφωνα με την από 30-4-2010 έκθεση του, προς τη συνέλευση των μετόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την εξεύρεση των απαιτούμενων για τη λειτουργία της εταιρείας κεφαλαίων, κατόπιν συνεννόησης με τον μέτοχο κ. Εμ. Χατζάκη κατέληξε στην εξής λύση.
Να δανείσει ο μέτοχος αυτός την εταιρεία άτοκα για έξι μήνες.  Μετά το διάστημα αυτό ο δανειστής δύναται να επιβάλει κατάσχεση και προφανώς να επισπεύσει πλειστηριασμό του Αγροκτήματος.
Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα :
Το Διοικητικό Συμβούλιο  :
1.   Μήπως έχει την ψευδαίσθηση ότι ο θέμα αυτό ευρίσκεται εντός των ορίων της αρχικής εντολής – εξουσιοδότησης ;
2.   Μήπως δύναται να αιτιολογήσει τη σχέση της απόδοσης πολεοδομημένης  γης στους μετόχους προς το δανεισμό που επιτρέπει την κατάσχεση  και τον πλειστηριασμό του Αγροκτήματος ;
3.   Έχει  ειδοποιήσει σχετικά τους μετόχους των οποίων φέρεται ως εκπρόσωπος ο κ.  Εμ. Χατζάκης;
4.   Γιατί δεν απευθύνθηκε σε άλλους μετόχους για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα αυτό ;
5.   Γιατί παραδίδει το κτήμα απροστάτευτο στην ελεύθερη  βούληση του ως άνω μετόχου;
6.   Γιατί δεν προτείνει άλλες λύσεις που παρέχουν μείζονα ασφάλεια έναντι του κινδύνου αυτού;
7.   Γιατί δεν προχωρεί στη διανομή του Αγροκτήματος στους μετόχους;
Είναι προφανές ότι μεταξύ του κ. Χατζάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας υπάρχει ιδιαίτερη σχέση προνομιακή, έναντι των άλλων μετόχων.  Η θεσμική σας όμως υποχρέωση συνίσταται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συνόλου των μετόχων.
Όσοι δε εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εμπλέκονται και στη διοίκηση της φερόμενης «Οικιστικής Ένωσης Εκπαιδευτικών», εκτός της ευθύνης αυτής αυτοτελώς έχουν ιδιαίτερη ευθύνη έναντι των οικιστών – μετόχων.   Η ευθύνη αυτή εκτός από τα πλημμεληματικής μορφής αδικήματα που προβλέπει ο ν. 2190/1920 προσεγγίζει και τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, πιθανώς κακουργηματικής μορφής.
Την αντικειμενική υπόσταση των ως άνω ποινικών αδικημάτων προδιαγράφουν οι σχετικές διατάξεις.
Η υποκειμενική όμως υπόσταση εξαρτάται από τις απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα.    
Κατόπιν τούτων, σας καλώ να ενεργήσετε τα νόμιμα, προασπιζόμενοι  τα συμφέροντα όλων των μετόχων – οικιστών.

Αθήνα  28 Ιουνίου 2010


Βασίλης Καραγεώργος



Δεν υπάρχουν σχόλια: