27/6/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΕΚΘΕΣΗ Δ.Σ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Κολοκοτρώνη 72 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ –  TK 185 35
ΤΗΛ. 210 4122971 – Fax. 2104131202
www. varvarasul.blogspot.com
Πειραιάς   27-6-2011



Είναι μονόδρομος για τη σωτηρία του κτήματος  η υπογραφή των Ομαδικών Πληρεξουσίων για Αλλαγή της Διοίκησης,  κυρίως από τους  Μετόχους της Αττικής. 

Το χρέος της Εταιρείας είναι μέχρι 31-12-2010,   266.785,10 Ευρώ και επιπλέον 200.000 Ευρώ  τα ζητούμενα κεφάλαια για τα έτη 2011 και 2012  για τα οποία πρέπει να πληρώσει ο κάθε μέτοχος στην εταιρεία ή διαφορετικά θα χάσει αντίστοιχης αξίας μετοχές, όπως έγινε και με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το 2006 και μάλιστα πολύ πιθανό να πουληθεί άμεσα το κτήμα για ένα κομμάτι ψωμί.

Επιπλέον στη Γενική Συνέλευση  θα παρθεί απόφαση "για ακύρωση  της απόφασης  μεταβίβασης του κτήματος στους μετόχους ως μη νόμιμης,   Από το 2006 διαπιστώνουν τώρα ότι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί το κτήμα αφού εξανεμίστηκε το τεράστιο ποσό της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του 2006 και  αφού συνολικά οι Μέτοχοι θα κληθούν να πληρώσουν άλλα  500.000  Ευρώ περίπου.

Η πρόσκληση του Συλλόγου για άμεση υπογραφή των Ομαδικών Πληρεξουσίων για Αλλαγή της Διοίκησης της ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ  Α.Α.Τ.E.Ε. όχι μόνο δεν αποκλείει  την αυτοπρόσωπη εμφάνιση  του Μετόχου , αλλά αντίθετα την εξασφαλίζει. 

Τραντακτό παράδειγμα είναι ότι  στην Γ.Σ. στις 29-6-2011 o  κ. Χατζάκης φέρεται να εκπροσωπεί 186.758 μετοχές και μόνο 10.000 μετοχές θα  εκπροσωπηθούν από Μετόχους της Αθήνας.     Ας προβληματιστεί ο κάθε μέτοχος που δεν έκανε καταγγελία της Σύμβασης Εντολής προς τον κ. Χατζάκη και την Ομάδα του,  εάν  στη Γ.Σ. ο κ. Χατζάκης θα ψηφίσει  για το συμφέρον ή ενάντια στο συμφέρον του κάθε μικρομετόχου με βάση τα αναφερόμενα στη Έκθεση του Δ.Σ. της Εταιρίας η οποία  επισυνάπτεται στην παρούσα.

Επίσης ας αναλογιστεί ο κάθε μέτοχος ότι η αδράνειά του  ακυρώνει και τις προσπάθειες όσων προσπαθούν για τη σωτηρία του κτήματος και την οριστική λύση του προβλήματος. Eπικοινωνείστε με τους Συντονιστές   που ήδη γνωρίζετε για τη ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ,  αφού ο  κίνδυνος το κτήμα να πάει σε άλλα χέρια ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα είναι ορατός.

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος εκπροσωπώντας πάνω του 1/20 του Μετοχικού Κεφαλαίου,  που εξασφαλίστηκε με τα Ομαδικά Πληρεξούσια της Επαρχίας,    θα ζητήσει αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για ημέρα Κυριακή,  ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε  κάθε Μέτοχο να συμμετάσχει στην εξ αναβολής Γενική Συνέλευση και  να ψηφίσει ο ίδιος για τα παραπάνω θέματα.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κουτσαντώνης Ανδρέας
Καραγιώργος Βασίλης
Ελένη Χύτα

Θερμή παράκληση να ενημερώνει  ο κάθε Μέτοχος όποιον άλλον Μέτοχο γνωρίζει.

---------------------------------------------------------------------------
 Ακολουθεί  η Έκθεση του Δ.Σ. της Εταιρείας προς την Γ.Σ. των Μετόχων
(πατείστε μέσα στο κείμενο της Έκθεσης ώστε να είναι δυνατή η ανάγνωσή της)

21/6/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΔΡΑΣΗ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Κολοκοτρώνη 72 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ –  TK 185 35
ΤΗΛ. 210 4122971 – Fax. 2104131202
www. varvarasul.blogspot.com


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΡΑΣΗ

Στις 29 Ιουνίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11η πρωινή στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 52 έχει ορισθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Α.Α.Τ.Ε.Ε.
Μεταξύ των θεμάτων ημερησίας διάταξης είναι και η εξεύρεση κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρίας.   
Η χρηματοδότηση της εταιρίας είχε τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης και στην προηγούμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε ο κ. Χατζάκης που θα μας έκανε την προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση θα είχε τη δυνατότητα μετά από εξάμηνο να επιβάλει κατάσχεση και να βγάλει σε πλειστηριασμό το κτήμα.     Ο κίνδυνος μετά την αντίδραση των μικρομετόχων και του Εξωραϊστικού Συλλόγου αποτράπηκε προσωρινά.    Το πρόβλημα όμως παραμένει όσον ο κ. Χατζάκης, ως Γενική Συνέλευση των Μετόχων, διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο με τη σειρά του τον αποδέχεται στις Γενικές Συνελεύσεις ως εκπρόσωπο όσων έχουν αποβιώσει ή όσων δεν έχουν φροντίσει να καταγγείλουν την Σύμβαση Εντολής  και να αναλάβουν τις μετοχές τους.   
 Με τον τρόπο αυτό οι κέρβεροι των συμφερόντων μας αποφασίζουν για κάθε θέμα που μας αφορά και μας βαρύνει.  
Με τον τρόπο αυτό κατασπαταλήθηκε άσκοπα με διάφορες προφάσεις ποσό περίπου 3.000.000.000  δραχμών που έχουμε καταβάλει για να περιέλθει στον καθένα μας τμήμα του κτήματος.
Το ταμείο όμως πρόσφατα άδειασε και το οικονομικό ενδιαφέρον των διαχειριστών που φροντίζουν την περιουσία μας καλύτερα και από τη δική τους έχει στραφεί αποκλειστικά στο μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει απομείνει , το αγρόκτημα και ειδικότερα στην πώλησή του εν λευκώ  με αδιαφανείς όρους και τίμημα  σε εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις, από το λύκο που φυλάει τα πρόβατα.
Για το σκοπό αυτό , εν όψει της Συνέλευσης μέσω των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και του  Ορκωτού Λογιστή που έχει προσλάβει, μας γνωστοποιείται κατηγορηματικά ότι η διανομή του κτήματος δεν μπορεί να γίνει νόμιμα, ότι από την εκμετάλλευση του κτήματος δεν μπορεί να προκύψει κανένα έσοδο και ότι από τούδε πρέπει να πληρώνουμε χωρίς να προσδοκούμε τίποτε παρά μόνο ζημίες.
Με τα πιο πάνω οι σωτήρες μας, που διαθέτουν πλήρη και πολυτελή νομική υποστήριξη και γνώριζαν  εξ αρχής τις δυνατότητες της διανομής του κτήματος, παραδέχονται  όψιμα ότι τόσα χρόνια μας παραπληροφορούσαν.
Τώρα που τελείωσαν τα χρήματα αποκαλύπτοντας τη μισή αλήθεια και αποκρύπτοντας την άλλη μισή, δηλαδή ότι είναι δυνατή η διανομή του  κτήματος μετά τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, μας ωθούν να τους αναθέσουμε λευκή εντολή πώλησης του κτήματος.
Για να πάρει τέλος η κατάσταση αυτή θα προκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Για την υποβολή του σχετικού αιτήματος πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την πλειοψηφία των μετόχων που επιθυμούν να  μην  τους εκπροσωπεί ο κ. Χατζάκης και η παρέα του.
Για το σκοπό αυτό συντάσσονται τα Ομαδικά πληρεξούσια για τα οποία ήδη σας έχουμε ενημερώσει,   και έχουν γίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό των Μετόχων στην Επαρχία.
Σε  κάθε περίπτωση όμως, για να προχωρήσουμε στην κίνησή μας αυτή πρέπει να γνωρίζουμε πόσοι, εκτός από τους μετόχους που συμμετέχουν στα Ομαδικά πληρεξούσια, έχουν καταγγείλει τη σύμβαση και αναλάβει τις μετοχές τους.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να συμμετάσχετε  :
  1. στη σύνταξη των Ομαδικών πληρεξουσίων μετά από συνεννόηση με οιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ή Συντονιστή.  (2104122971-Κουτσαντώνης Ανδρέα, 2109607769- Καραγιώργος Βασίλης, 2109919284-Χύτα Ελένη,  6974391164-Ηλίας Καφόρος, 6946460323-Μαρνιεράκης Γεώργιος, 6946060396-Τσιτσόπουλος Κων/νος),
  2. αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπό σας, στην Τακτική Γενική συνέλευση τις 29-6-2011 και στην ημερομηνία που θα οριστεί μετά την αναβολή της, για όσους μετόχους δεν καλύπτονται από τα πληρεξούσια που ήδη έχουν συνταχθεί όπως π.χ. τα πληρεξούσια της Αττικής δεν εξουσιοδοτούν για την εκπροσώπηση στην παρούσα Γενική Συνέλευση , αλλά για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα  ζητήσουμε με σκοπό ην Αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, όταν  επιτευχθεί η πλειοψηφία συμμετοχής των Μετόχων)
Σκοπός μας είναι να μην πληρώνουμε διαρκώς και ασκόπως τις πράξεις και παραλείψεις του κ. Χατζάκη και της ομάδας του , της Διοίκησης της Εταιρίας, όπως καλούμαστε σε αυτή τη Γενική Συνέλευση αλλά κυρίως να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα την πλειοψηφία των μετόχων που θα μας επιτρέψει να ζητήσουμε τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης για την αποτροπή της κατάστασης αυτής.
      Πειραιάς 21-6-2011

Το Δ.Σ. του Συλλόγου







20/6/11

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Σε συνέχεια της από 14-6-2011 ανακοίνωσης του Συλλόγου σας ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι για να λάβετε μέρος στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ  ΑΑΤΕΕ που θα γίνει στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ , Πανεπιστημίου 52 και ΩΡΑ 11 το πρωί, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ Ή/ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε προσεκτικά την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου από 14-6-2011.

Ακολουθεί η δημοσιευμένη ανακοίνωση της Εταιρείας.
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Α.Α.Τ.Ε.Ε."



ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της Ανωνύμου Αγροτικής Τουριστικής και Εμπορικής Εταιρείας "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Α.Α.Τ.Ε.Ε." σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει την 29η Ιουνίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11η πρωινή στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», που βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθμός 52, με τα εξής θέματα ημερησίας διατάξεως:
1.    Υποβολή της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών προς έγκριση.
2.    Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2010.
3.    Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από πάσης ευθύνης αποζημιώσεως για τη χρήση 2010.
4.    Εκλογή ελεγκτών για τη χρήση 2011 και καθορισμός της αμοιβής τους.
5.    Εξεύρεση κεφαλαίων για την κάλυψη υποχρεώσεων της εταιρίας.
6.    Διάφορες Ανακοινώσεις.

Οι μέτοχοι προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τις σχετικές διατάξεις του Ν.2190/20 και του καταστατικού της Εταιρείας και ειδικότερα να καταθέσουν προ πέντε ημερών τις μετοχές τους κατά τα οριζόμενα υπό του άρθρου 28 του Ν.2190/20.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αθήνα 27-5-2011




Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΖΑΚΟΥ-ΤΡΙΗΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 9.00 ΠΜ

14/6/11

29 IOYNIOY ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι στις 29 Ιουνίου 2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 11:30 θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΑΤΕΕ στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ .
Ένα από τα θέματα είναι και αυτό  και αυτό της ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ για το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε στα χέρια μας την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών ούτε την Εισήγη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για να  γνωρίζουμε ακριβώς τι προτείνεται στη Γ.Σ. των Μετόχων και δυστυχώς δεν μπορούμε να την έχουμε άμεσα  αφού θα μας το χορηγήσουν 10 ημέρες πριν δηλαδή 19/6/2011 (έγινε σχετικό αίτημα)


Επαναλαμβάνουν την προσπάθεια χρέωσης της εταιρείας. 
Πέρυσι το απατρέψαμε. 
Θέτος θα το προσπαθήσουμε. 
Θα το είχαμε προλάβει ,εάν είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία με τα ομαδικά πληρεξούσια, την αντικατάσταση της Διοίκησης της Εταιρείας.  
Θα προσπαθήσουμε την αναβολή όπως και πέρυσι. 

Ο κίνδυνος υπάρχει,  η παρουσία των Μετόχων είναι επιβεβλημένη.  Γι αυτό  :

1)  Οι Μέτοχοι που κατοικούν στην Αττική να φροντίσουν να παραστούν αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπό τους κάνοντας ΜΕΧΡΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 τις σχετικές ενέργειες (κατάθεση μετοχών όσων βρίσκονται στα χέρια των,  αποστολή στην εταιρεία δήλωσης για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ή ότι θα εκπροσωπηθούν από συγκεκριμμένο άτομο).  Υπενθυμίζουμε ότι τα Ομαδικά πληρεξούσια των Μετόχων της Αττικής αφορούν την Αλαγή της Διοίκησης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τους εκπροσωπήσει άλλος στην παρούσα Γενική Συνέλευση.

2) Οι Μέτοχοι της Επαρχίας που έχουν κάνει Ομαδικά Πληρεξούσια και δεν μπορούν να παραστούν αυτοπροσώπως θα εκπροσωπηθούν από τους Πληρεξουσίους τους.   Θα ενεργήσουν οι Πληρεξούσιοί τους για να έχουν δικαίωμα παράστασης  ή εκπροσώπησης .

3) Οι Μέτοχοι της Επαρχίας που δεν έχουν συμμετάσχει σε Ομαδικά Πληρεξούσια  και δεν μπορούν να παραστούν αυτοπροσώπως θεωρούμε ότι θα πρέπει να ορίσουν εκπρόσωπο για να ψηφίσει  για λογαριασμό τους στην Γενική Συνέλευση και να καταγγείλουν την ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ προς κ. Χατζάκη κ.λ.π.

Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε οποιονδήποτε μέτοχο γνωρίζεται

Αθήνα 14-6-2011

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ