23/11/10

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ 5-12-2010


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ  ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Α.Μ. 4681 Πρωτ. Πειραιά)
Κολοκοτρώνη 72 – Πειραιάς  Τ.Κ. 185 35
Τηλ.και FAX : 210 4131202

Πειραιάς  22-11-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της Δράσης του Συλλόγου μας σας ενημερώνουμε :

Α)  Σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ» στις 20-10-2010 με το κ. Χατζάκη Εμμανουήλ , μετά από προφορικό αίτημα  για ενημέρωση του Συλλόγου από την «φερόμενη» Οικιστική Ένωση Εκπαιδευτικών,  με θέμα : πρόταση εφικτής λύσης στο γνωστό αδιέξοδο,  δεν μας προσφέρθηκε συγκεκριμένη πρόταση.
Διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται τοιαύτη.

Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ στις 5-12-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. , αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ο.Τ.Ε. επί της Γ’ Σεπτεμβρίου  - Αθήνα, με θέμα  Προώθηση πρότασης λύσης μέσα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που θα επιδιώξουμε να προγραμματισθεί τον Ιανουάριο του  2011.

Συνακόλουθα με τα πιο πάνω πρέπει να συντονίσουμε το αργότερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2010 τη δράση μας  για την εκπροσώπηση όλων των Μελών και Μετόχων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας όπου θα ληφθεί απόφαση  :
1)  για αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας  και
2)  για προώθηση άμεσης και  οριστικής  λύσης του προβλήματος

Γι’ αυτούς τους λόγους, για όσους από τους Μετόχους δεν θα είναι δυνατή η αυτοπρόσωπη παράστασή  τους στην πιο πάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας, προτείνουμε να καταρτίσουν ομαδικά συμβολαιογραφικά  πληρεξούσια κατά πόλη, (με περιεχόμενο όπως εις το συνημμένο υπόδειγμα),  όπως από τους κατά τόπους οργανωτές τους ενημερώνονται. 

Αναλυτικότερα θέματα που θα προωθήσουμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της  Εταιρίας είναι  :
1.      Αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας που θα ερευνήσει όλες τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που τελικά θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Αυτό κρίνεται αναγκαίο διότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ   πριν από κάθε Συνέλευση των Μετόχων,  αποφασίζει ότι ο κ. Εμ. Χατζάκης εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό Μετόχων με βάση τα αρχικά πληρεξούσια, που όμως πλέον  δεν του χορηγούν το δικαίωμα εκπροσώπησης.  Με τον τρόπο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο επιτρέπει στον κ. Εμ. Χατζάκη να ελέγχει πλήρως κάθε Συνέλευση των Μετόχων, κάθε Διοικητικό Συμβούλιο και την Εταιρία επί 18 χρόνια και έτσι δεν εμπνέει πλέον σε κανέναν εμπιστοσύνη.
Από το τέλμα  αυτό δεν πρόκειται να ξεφύγουμε εάν δεν οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο :
α)  Θα ελέγχεται από την πλειοψηφία των Μετόχων.
β)  Θα δέχεται πλέον εκπροσώπηση Μετόχων με βάση ισχυρά πληρεξούσια και
γ)  Θα προσανατολιστεί στην οριστική λύση του προβλήματος.
Η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει άμεσα διότι κάθε καθυστέρηση επιβαρύνει οικονομικά την εταιρία και εγκυμονεί κινδύνους οριστικής απώλειας του κτήματος

  1. «Διανομή της περιουσίας της Εταιρίας στους Μετόχους κατ’ αναλογία της μερίδας εκάστου»  
Για τους λόγους αυτούς η επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα οριστεί πλέον, με πρωτοβουλία μας, είναι η πιο κρίσιμη.   Εκεί θα αποφασισθεί ουσιαστικά εάν θέλουμε να συνεχισθεί η κατάσταση αυτή ή να δοθεί άμεση και οριστική λύση του προβλήματος. 

Στην Έκτακτη  Γενική Συνέλευση  της Εταιρείας,  που προετοιμάζεται κατάλληλα,  πρέπει να είναι όλοι οι Μέτοχοι παρόντες .

Β)  Επιπροσθέτως θέλουμε να σας ενημερώσουμε, σε απάντηση και διευκρίνιση στην από 11-7-2010 παραπλανητική πληροφόρηση, ενημέρωση, από την ψευδεπίγραφη «Οικιστική Ένωση Εκπαιδευτικών» ότι :
1.Ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγροκτήματος Βαρβάρα Ιστιαίας» δεν είναι ομάδα, όπως υπαινίσσεται ο μεγαλομέτοχος κ. Χατζάκης, αλλά αποτελείται από πάνω από 700 μέλη με υπέρτερες μερίδες και με τη διαπίστωση ότι στους σκοπούς του είναι σύμφωνοι όλοι οι μέτοχοι, οι οποίοι για διάφορους λόγους (μη ενημέρωσή τους) δεν έχουν ακόμη εγγραφεί, δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας μήνες έχει που λειτουργεί.
2.Ουδεμία αντίδραση από μέρους του Συλλόγου μας έχει υπάρξει σε πρόταση της «Οικιστικής Ένωσης Εκπαιδευτικών» αφού ακόμη πρόταση βάσιμη δεν έχει προταθεί.
3.Οργανωμένη ομάδα Μετόχων που να αντιδρά σε οποιαδήποτε λύση, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υφίσταται, αφού, ως αυτονόητο, όλοι οι Μέτοχοι έχουν την ίδια επιδίωξη.  
4.Οποιαδήποτε άλλη άποψη αποτελεί πρόσχημα και παραπλανητικό επιχείρημα του κ. Χατζάκη  που άλλωστε επιβεβαιώνεται και από παλαιότερες επιστολές του κ. Χατζάκη.

Σημειωτέον ότι από ΑΓΟΡΑ   ΓΗΣ  που δώσαμε τα χρήματα μας ο κ. Χατζάκης αγόρασε μετοχές με αμφίβολο τίμημα!


Για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο


Κουτσαντώνης Ανδρέας  (Δευτέρα έως Πέμπτη από 20:00 – 21:30 στο τηλέφωνο 210 4131202)
Καραγεώργος Βασίλης (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από  18:30 – 21:000 στο τηλέφωνο 210 9645425)
Ελένη Χύτα   (κάθε  Τρίτη και Τετάρτη από 18:30 – 21:00 στο τηλέφωνο 210 9645425)
Γκανίδης Δήμος (εκπρόσωπος Θεσσαλίας   τηλ. 6932522341)
Κακουλίδου Ειρήνη (εκπρόσωπος Κοζάνης, και συντονίστρια  Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων  , τηλ. 6945803034)
Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Ταμίας    
---------------------------------------Υ.Γ.  -----------------------------------
-          Ζητούμε από τους Μετόχους που μπορούν να συντονίσουν και βοηθήσουν τους κατά τόπους  Μετόχους στις επαρχιακές πόλεις και στην Αττική να το δηλώσουν άμεσα.  
-          Προσκαλούνται όσα  Μέλη στο Σύλλογο δεν έχουν καταβάλλει την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ να την καταθέσουν  στον Λογαριασμό του Συλλόγου 00089155415-7   Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος) για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες δαπάνες επικοινωνίας. (Παράκληση να κρατηθεί η απόδειξη κατάθεσης  ώστε να σας δοθεί απόδειξη για πληρωμή της ετήσιας συνδρομής σας στο Σύλλογο)
-          Τα Μέλη - Μέτοχοι που εξέφρασαν την θέλησή τους να  συνεισφέρουν οικονομικά στο Σύλλογο, πέραν της ετήσιας συνδρομής,  μπορούν να καταθέσουν στον  παραπάνω λογαριασμό ή στον Ταμία του Συλλόγου κο Κων. Αλεξόπουλο. (τηλ.  6977785716)
-          Ευπρόσδεκτη είναι επίσης  οποιαδήποτε προσφορά για εκτύπωση έντυπου υλικού, προετοιμασία επιστολών κ.λ.π.


ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ
ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ


Α)  Να καταγγείλουν τη σύμβαση εντολής ενός εκάστου  που έχουμε χορηγήσει στους :
1)      Χατζάκη Εμμανουήλ 
2)      Κοκκινόπουλο Παναγιώτη
3)      Πρ­ινιωτάκη Νικόλαο
4)      Τσιώνη Γεώργιο
5)      Παπανικολάου Φάλη
6)      Καζάκου Καλυψώ

σχετικά με την εν γένει διαχείριση των μετοχών μας και εκπροσώπησή μας εις την «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ» Α.Α.Τ.Ε.Ε. που εδρεύει επί της οδού Σαλαμίνος 21 & Γαρδέλη  - ΜΑΡΟΥΣΙ  Τ.Κ.  15124,

Να αναλαμβάνουν τις μετοχές μας και καταθέτουν αυτές για συμμετοχή μας σε κάθε Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να μετέχουν στις συνελεύσεις της, να τους εκπροσωπούν και να ψηφίζουν εις αυτές επί παντός θέματος που τίθεται εις αυτές προς συζήτηση και ψήφιση, ακόμη και εκεί που απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, να μας εκπροσωπούν σε κάθε πράξη διαχείρισης μηδέ εξαιρουμένης και του σταδίου εκκαθάρισης της πιο πάνω εταιρείας μετά καθοιονδήποτε τρόπο λύση της  και διανομής της περιουσίας της καθ’ οιονδήποτε τρόπο προ ή μετά τη λύσης της, να λαμβάνουν μέρος και ψηφίζουν σε κάθε απόφαση που θα αφορά ακόμα διορισμό και αντικατάσταση  Διοικητικού Συμβουλίου της πιο πάνω εταιρίας ή εκκαθαριστών αυτής,  και εν γένει θα ασκούν κάθε δικαίωμα και  διεκδικούν κάθε αξίωση που πηγάζει ή γεννάται από το ποσοστό κτήσεως μετοχών καθενός εντολέα επί της πιο πάνω εταιρίας.

Β)  Η παρούσα εντολή ανακαλείται ελεύθερα και χωρίς διατυπώσεις από ένα έκαστο των πιο  πάνω εντολέων.